20-04-07

Even voorstellen ...

Als gepensioneerde gezondheidstherapeut, auteur van gezondheidsboeken en wetenschappelijk onderzoeker stel ik mijn kennis en ervaring gratis ter beschikking van hen die bewust op zoek zijn naar een stabiele gezondheid, evenwichtige voeding en een natuurlijke levenswijze. Vanuit mijn natuurgeneeskundige achtergrond heb ik steeds het verband gelegd tussen de natuur en gezondheid.

 

Ik ben van mening dat ieder zoekend mens recht heeft op objectieve informatie, vandaar dat ik nooit een binding heb gehad met commerciële diensten of producten. Deze absolute onafhankelijkheid werd tijdens mijn beroepsleven, en nu nog, erg gewaardeerd. We leven immers in een modern communicatietijdperk waar we overspoeld worden met informatie zodat het voor de consument erg moeilijk is geworden om objectieve en commerciële informatie van elkaar te scheiden.

 

Mijn sterke binding met de natuur is er altijd geweest. Ruim veertig jaar geleden werd ik bewust dat er iets moest gedaan worden om het milieu te redden. Ik volgde een opleiding als natuurgids en trok met groepjes de natuur in om te wijzen op de onuitputtelijke bron van inspiratie. Mijn leven onderging een transformatie, ik werd vegetariër, ging in Duitsland opnieuw studeren voor heilpraktiker (alternatief therapeut), startte met een praktijk voor natuurgeneeskunde, stichtte de vegetariërsbond van België, de vereniging Nieuw Leven, gaf het tijdschrift Natuurleven uit, nam deel aan beurzen, gaf lezingen, cursussen, relaxatietrainingen en kruidenwandelingen. Ik stichtte de Europese Academie voor Natuurlijke gezondheidszorg. Mijn hobby werd mijn beroep en vooral mijn grote passie.

 

Sinds mijn pensionering ben ik actief gebleven met het verspreiden van   gezondheidsinformatie, het verstrekken van schriftelijke adviezen via e-mail. Met dit initiatief wil ik vanuit mijn jarenlange ervaring iedereen in kennis brengen met het rijke domein van de natuurlijke gezondheidszorg. Ik wil u zoveel mogelijk in contact brengen met alle aspecten en dat zijn er enorm veel. Ik heb erg veel geschreven, zowel artikels, brochures als boeken. Ik wil al mijn kennis en ervaring met u delen en langs deze weg u behulpzaam zijn op zoek naar een goede gezondheid, een aangename levenswijze en vooral veel levensgeluk. Het wordt één grote virtuele verkenningstocht in dit rijke domein dat ik gedurende mijn leven geleidelijk aan heb opgebouwd.

 

 

17:30 Gepost door Jan Dries in Gezondheid | Permalink | Commentaren (3) | Tags: gratis, gezondheid |  Facebook |

Commentaren

natuurgeneeskundige Beste Jan,

Sinds 1997 ben ik praktizerend natuurgeneeskundige in Zwolle. Ik speel met het idee om via het internet patienten maatwerkadvies te kunnen bieden. Ik ben op zoek naar mensen om
hierover van gedachten te wisselen en indien mogelijk onze medemens een tool te bieden, die leidt tot een hoge mate van zelfredzaamheid.
Zou je mij misschien eens willen mailen of bellen.

06-51567621

Gepost door: Bert van Doorn | 14-05-07

dankuwel dag jan,

ik wou u langs deze weg even dankuwel zeggen met de kennis die je zomaar deelt

een studentje van deurne

Gepost door: nadine | 08-08-07

Wat een geweldige site. Ik heb met veel plezier de opleiding aan de Europese Academie voor Gezondheidstherapeute afgerond. Nog steeds profiteer ik dagelijks van de dingen die ik heb geleerd over gezond(er) leven. Heel fijn Jan, dat ik nu via deze website ook mijn kennis een beetje bij kan houden. Geweldig initiatief!

Veel succes.

Marjon Baert

Gepost door: Marjon Baert | 11-12-07

De commentaren zijn gesloten.