26-10-07

Cannabis, gevaarlijker dan men denkt!

IS250-084INGSAHE2495vic121


 

Rond cannabis heerst er nog steeds de mythe van onschuldigheid. Cannabis is immers een kruid, de hennepnetel, dat eeuwenlang door onze voorouders werd gebruikt bij het bestrijden van een aantal kwaaltjes. De hennepnetel vond men vroeger rond iedere boerderij net als een ruige lindeboom, de meidoorn, de vlierboom, de brandnetel of de paardebloem. De cannabis is echter niet meer dat onschuldig kruidje van weleer. Veredelde varianten worden onder kunstmatig verlichting gekweekt en bevatten een zeer hoge dosis toxische en verslavende inhoudstoffen.

 

Iedereen weet dat roken ongezond is. De overheid doet er alles aan om met een streng rookverbod longkanker en vaatziekten terug te dringen. Het is onverantwoord om het cannabisgebruik te gedogen of het gevaar ervan te relativeren. Onderzoeken tonen aan dat het roken van een joint schadelijker is dan het roken van een sigaret. Waar wachten we nog op? De rook van een gewone sigaret en die van een joint hebben ongeveer dezelfde samenstelling. Allebei bevatten ze schadelijke stoffen zoals koolstofmonoxide, teer en vele andere kankerverwekkende stoffen. Wanneer tabak gecombineerd wordt met cannabis, verhoogt zelfs het gezondheidsrisico.

 

Cannabisrokers hebben de gewoonte om langer en dieper te inhaleren dan sigarettenrokers. Ze gaan ervan uit dat diep en lang inhaleren nodig is om de verslavende en verdovende stoffen goed op te nemen in het lichaam. Bij het roken van een joint worden de geïnhaleerde stoffen binnen de drie seconden voor 95% in het bloed opgenomen. Door dieper en langer te inhaleren komt er meer teer en koolstofmonoxide vrij. Het teergehalte in een joint ligt twee tot drie keer hoger dan in een sigaret en de schade aan de longen is vier tot vijf keer groter.  Iemand die drie à vier joints per dag rookt loopt evenveel kans op chronische bronchitis als iemand die meer dan twintig sigaretten op een dag rookt. Van cannabis gaat men niet meteen dood, maar het verkort net als bij een sigarettenroker het leven. Bovendien vergroot het aanzienlijk de kans om naar zwaardere drugs te grijpen. Een onschuldig jointje kan het begin zijn van een leven vol problemen.

 

In de farmaceutische wereld wordt er geëxperimenteerd met cannabis als medicijn. Dat is nog geen vrijgeleide voor de cannabisrokers. Chemische medicijnen bevatten ook vaak verslavende substanties hebben bijna altijd nevenwerkingen. Er is nog te weinig ervaring op dit gebied om nu al conclusies te trekken. Trouwens opium is ook het uitgangspunt geweest voor het ontwikkelen van pijnstillers op basis van morfine. De medische benadering van cannabis moet geheel los gezien worden van het drugsbeleid. Vanuit de natuurlijke gezondheidszorg moet een krachtig standpunt worden ingenomen tegen de lichtzinnigheid waarmee beleidsmensen om gaan met de problematiek van cannabis. Cannabisgebruikers moeten niet meteen als misdadigers worden behandeld, maar hebben een degelijke behandeling nodig. Het gebruik van cannabis kent meestal een dieper liggende oorzaak.

12:15 Gepost door Jan Dries in Gezondheid | Permalink | Commentaren (5) | Tags: canabis, verslaving, gezondheid |  Facebook |

Commentaren

Cannabis is geen hennepnetel [i]Cannabis is immers een kruid, de hennepnetel[/i], lees ik.
Cannabis (Cannabis sativa, hennep), is echter niet hetzelfde als Galeopsis sp., de hennepnetel.

Gepost door: AnneTanne | 18-07-08

Beste ikzelf ben ook verslaafd aan cannabis en sigaretten. Ik wil jullie erop wijzen dat verslaving
1 van de grootste moeilijkheden is waar een mens mee kan worstelen. Een gecontroleerd bestaan is een vrij bestaan. Een mens is in staat om zelf zijn eigen keuzes te maken; maar die zijn meestal verkeerd. Ik wil goeie keuzes maken vanaf nu. toch blijf ik geloven in wat dat onschuldige plantje me te vertellen te bieden heeft. anders dan tabak en koffie waar men niets kan uithalen. Het is misbruik die voor problemen zorgt; is dat nu zo moeilijk te begrijpen en ook misbruik van de natuur; manipulatie door de nederlanders. Het is dit onschuldige plantje dat mensen best ook kan genezen en voor andere nuttige doeleinden kan worden gebruikt. het kan echter ook worden misbruikt; en dit gebeurt zoveel en ik versta dan ook dat mensen een standpunt tegen gaan inemen. maar ik hou ervan en ik leer eruit en ik ben niet van plan om het nooit meer te doen.

Gepost door: Jhonny666 | 12-06-09

Na dit gelezen te hebben, kon ik me gewoonweg niet meer inhouden om hier te reageren. Sorry voor het grof taal gebruik, en ik wil niemand vizeren, maar deze informatie klopt langs geen kanten!!!! Verschrikkelijk om zoiets te lezen!

1. "worden onder kunstmatig verlichting gekweekt en bevatten een zeer hoge dosis toxische en verslavende inhoudstoffen."

Toxisch? de LD50(hoeveelheid er nodig is om 50% vd organismen te doden met een stof) voor mensen is 17 000 joints in 20 minuten. Ik daag je uit om dit te doen. Dit is zelfs nog theoretisch, aangezien er nog nooit, nergens ook maar 1 dode is gevallen, rechtstreeks door cannabis. Als er het woord joint gebruik wordt, is het schadelijke ervan vooral van de tabak dat erin zit.
Verslavend? THC, CBD, CBE, CBX, THX, ..., de werkzame stoffen in cannabis, zijn niet lichaamlijk verslavend, ze zijn dus even verslavend als chocolade.

2.
Er wordt gesuggereerd dat cannabis longkanker en vaatziekten doet opkomen, wat helemaal niet waar is. Er is -ik val in herhaling- nog nooit, nergens een geval aangetoond van longkanker van een 'heavy-user', cannabis-only gebruiker wel te verstaan. Er is wél aangetoond, dat CBD de CB1 en CB2 receptoren in de longen activeert. De CBx-receptoren staan in voor lichaams-eigen kankerverwering; cannabis heeft dus een beschermende werking op de longen omtrent kanker. Maar hierover is naar mijn mening nog iets teweinig onderzoek gedaan, dus hierover ga ik me niet uitspreken.

3.Wel kan ik zeggen dat er nog een fabel is omtrent cannabis: het zou de hersenen beschadigen. Deze studie werd gedaan door apen cannabisrook toe te dienen. Hieruit bleek na afloop van de studie dat de hersenen van de apen beschadigd waren. Na 6 jaar werd eindelijk vrijgegeven hoe de studie verliep: ze zetten de apen een masker op, waardoor er alleen cannabisrook werd toegedient, zonder zuurstof. Na 4 minuten zonder zuurstof krijgt een mens/aap hersenschade. Deze afgestorven hersencellen -door de afwezigheid van zuurstof- werden dan gestoken op de cannabis zelf.

4."De rook van een gewone sigaret en die van een joint hebben ongeveer dezelfde samenstelling". Iemand die iets van chemie weet, zal zich hierdoor zeer kwaad kunnen maken. Deze 2 roken hebben slechts 1 (hoofd bestandsdeel) gemeenschappelijk: teer. Ja, in cannabisrook zit meer teer, maar er zit niets radioactief bij, in tegenstelling tot tabakrook. Radioactieve stoffen zorgen voor kanker, het is dus onmogelijk dat cannabisrook voor kanker zorgt (zie eveneens een paar alinea's naar boven).

5.Enja, als tabak gecombineerd wordt met cannabis wordt het veel schadelijker... Door de tabak, maar daar draait dit artikel niet over, het is dus complete 'bullshit'.

6. Ja, het verkort het leven. Nee, niet door de cannabis, maar door de tabak die in een 'jointje' zit.

7. Cannabis is geen 'trap' voor hard-drugs. Dit is meermaals aangetoond. Je zou kunnen zeggen dat iemand anders is begonnen met melk, -even schadelijk dan cannabis-, en dan overgestapt is op bier, -schadelijker-, en dan is overgestapt op sterke drank, -heel schadelijk, vergelijk met heroine, voor de niet-gelovers, check de bronnen ;)-.

8. In een bovenstaande reactie zie ik het woord misbruikt staan, een mens kan alles misbruiken. Je kunt een vork in iemands oog steken, laten we alle vorken verbieden. Je kan van een brug springen, laten we alle bruggen afbreken. Nee, dit slaagt op niets, je kan alles misbruiken, zelfs water (van een overdosis water gaan per jaar gemiddeld 62 mensen dood. Drink je meer dan 4 liter water op een uur wordt je mineralen gehalte in je bloed zo laag dat je cellen gaan leeglopen (osmose)).

9. Cannabis is voor meerdere dingen goed: glaucoom, bij HIV, bij chemo behandeling, MS, artrose, reuma, anorexia, psychische stoornissen, alzheimer, hepatitis C, en dit lijstje kan nog wel vele langer doorgaan.

Ik adviseer daarom ook iedereen die moeite heeft met deze info te geloven/verwerken/... 'The Union: The business behind getting high' te zien. In deze veel geloofde documentaire over cannabis worden vele onderzoeken etc aangehaald en verworpen.


Voila, met dit getypt te hebben hoop ik toch enkele mensen out the box te hebben laten denken. Hopelijk wordt er ook eens iets positiefs geschreven over cannabis, iets met echte waarheid in.

Bronnen:
http://azarius.net/news/287/Alcohol_and_tobacco_just_as_harmful_as_heroin/
http://azarius.net/news/173/THC_may_help_fight_lung_cancer/
http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2006/05/25/AR2006052501729_pf.html
http://www.theregister.co.uk/2008/11/06/cannabis_psychosis_study/
http://www.saferchoice.org/content/view/24/53/
http://www.rivm.nl/bibliotheek/rapporten/340001001.html
http://azarius.net/news/299/Pot_may_protect_brain_from_booze/
http://www.nujij.nl/werkzame-stof-marijuana-(thc)-doodt-menselijke.5100277.lynkx
http://www.nujij.nl/medicinale-cannabis-een-doorn-in-het-oog.5663182.lynkx
http://www.drugpolicy.org/marijuana/factsmyths/
http://norml.org/index.cfm?Group_ID=5490
http://azarius.net/news/143/Marihuana_the_best_drug_for_Alzheimer/
http://www.cannabis-med.org/dutch/bulletin/ww_nl_db_cannabis_artikel.php?id=76#3
http://www.webmd.com/mental-health/news/20030701/heavy-marijuana-use-doesnt-damage-brain
http://azarius.net/news/296/Former_Top_Cop__Pot_Is_Safer_Than_Booze/
http://www.erowid.org/plants/cannabis/cannabis_health.shtml
http://azarius.net/news/66/Email_more_damaging_than_cannabis/
http://www.independent.co.uk/life-style/health-and-families/health-news/drugs-the-real-deal-410086.html (!!!!!!)
http://azarius.net/news/202/Cannabis_good_for_students/
http://azarius.net/news/22/Cannabis_appears_to_have_life_saving_powers/


Het zijn heel wat bronnen, maar hiermee is denk ik wel verduidelijkt dat ik niet zomaar zit te zeveren.


Met vriendelijke groet.

Gepost door: JasperVP | 21-01-11

Dit is de belachelijkste rommel op deze website. deze site zou beëindigt moeten worden want ik vind bijna alleen maar leugens! je kan duidelijk zien dat de eigenaar van deze site nooit uit eigen ervaring spreekt maar post eerder geruchten die zomaar worden rondverteld of gewoon ergens in een krantje staan!

Gepost door: S. Pelckmans | 11-02-11

Wat een onzin,

Ik ben 33 en ik rookte in mijn jeugdjaren (16-21) regelmatig een joint (4-5 keer per week) Ik ben na een jaar of 5 gestopt omdat ik het niet meer bij mijn levens stijl vond passen. Ik heb sindsdien nooit meer geblowd en ik heb ook totaal niet de neiging om te gaan roken of te blowen.

Het is precies hetzelfde principe met alcohol, er zijn altijd wel hier en daar wat mensen waar bij het uit de hand loopt en alcoholist worden.

Gepost door: Menno | 11-08-11

De commentaren zijn gesloten.