23-04-18

Natuurlijke gezondheidszorg nu in ieders bereik

Skynet heeft ons laten weten dat zij stoppen met het plaatsen van blogs. Dit betekent zeer tot onze spijt dat na zoveel jaren aan het periodiek plaatsen van een gezondheidsartikel via deze website een einde komt. Naast onze periodieke Nieuwsbrieven werden de blogs bijna 500.000 keren geraadpleegd.

Om het plaatsen van nieuwe gezondheidsartikels te continueren hebben we voor een constructie gekozen door aan te sluiten op de website van de Europese Academie voor natuurlijke gezondheidszorg. Zoals in het verleden het geval was zullen wij iedere 2 weken via die website een nieuw gezondheidsartikel plaatsen. U kunt alle gezondheidsartikels vanuit het verleden daar ook terugvinden.

Dit is het laatste blog via de website natuur-en-gezondheid.skynetblogs.be. U gelieve voortaan in te loggen via: www.europeseacademie.be en vervolgens op het menu blogs te klikken.

Een woord van dank aan alle trouwe lezers van onze artikelen de afgelopen jaren en wij hopen dat u ook in de toekomst kennis blijft nemen van onze gezondheidsartikels via de website van de Europese Academie voor natuurlijke gezondheidszorg.

Jan Dries

 

Natuurlijke gezondheidszorg nu in ieders bereik

De Overheid klaagt dat de gezondheidszorg onbetaalbaar is en spoort de bevolking aan gezonder te leven, minder medicijnen te slikken, gezonde voeding te gebruiken, meer te bewegen enz. Dat is niet zo eenvoudig omdat de commerciële wereld met geraffineerde reclames er alles aan doet om juist ongezond te leven, want aan gezonde mensen krijgt men niet zoveel verkocht. Iedereen probeert lekker in zijn vel te zitten en vrolijk door het leven te gaan. De media confronteren ons voortdurend met documentaires over ziekten. Op tv kan men operaties volgen en worden er opvallend veel programma’s over zieke mensen getoond en daar wordt men niet vrolijk van.

De Europese Academie bestaat dit jaar 30 jaar en dat is een goede gelegenheid om onze opdracht van de natuurlijke gezondheidzorg iets concreet te tonen zodat ze in het bereik van iedereen komt. Wij vieren dit 30-jarig bestaan met een mooi en leerrijk symposium op zondag 10 juni ‘18 in het Cultureel Centrum in Genk (B), de bakermat van de Europese Academie. We maken er een Belevingsdag, een soort ‘loslaat dag’ van.

Genk is een moderne en aantrekkelijke stad, gemakkelijk bereikbaar, ook met het openbaar vervoer. Op zondag is gemeentelijk parkeren gratis. Het Cultureel Centrum bevindt zich in het Stadhuis. In de directe omgeving zijn talrijke eethuisjes en restaurants. In de voormiddag is er een Academische zitting met als hoofdthema Aromatherapie. Jan Margodt is Herborist en Gezondheidstherapeut en is gespecialiseerd in Aromatherapie. Hij heeft heel wat vernieuwingen doorgevoerd, heeft de link gelegd tussen de aromatherapie en de vier elementen en past deze geconcentreerde therapie toe bij fysieke klachten en psychische stoornissen. Dit is een lezing op uitzonderlijk niveau.

Anja Van Twembeke schetst een overzicht van 30 jaar Europese Academie met als thema: Ervaring leidt tot vernieuwing. Ikzelf sluit deze Academische zitting af met een lezing over de toekomst van de Parallel Geneeskunde en haar kernwaarden en ga in op erkenning en waardering door de Overheid en de zorgverzekeringen.

 

10 workshops en demonstraties

Om alle deelnemers direct te betrekken bij het thema Natuurlijke Gezondheidszorg kiezen we tijdens het namiddagprogramma voor workshops en demonstraties. Bij iedere workshop worden specifieke onderwerpen uitgediept, ze zijn verrassend nieuw en leerrijk.

 

De fascinerende wereld van de kruiden

Martine Ongena heeft een rijke ervaring over de toepassingsmogelijkheden van kruiden. Over kruiden geraakt men niet uitgepraat. Zij zal aandacht besteden aan de specifieke aspecten van kruiden en de toedieningsvormen.

 

Demonstratie kruidenbereidingen

Het is leerrijk om een ervaren herborist aan het werk te zien. Jan Margodt heeft een eigen kruidenatelier, plukt en droogt zelf zijn kruiden in het zuiden van Frankrijk en maakt daarvan de meest uiteenlopende bereidingen. Het is fascinerend om een man met zoveel kennis en ervaring aan het werk te zien bij het roeren en mengen.

 

Voedingsmiddelen en voedingsproducten

Ingrid De Coninck heeft jarenlange ervaring met voeding. Zij gaat in op de nadelen van de moderne voedingsindustrie en wijst op de grote gevaren van E-nummers, mechanische en thermische bereidingstechnieken en de verslavende combinaties zoals vet en suiker. Zij leert ons het onderscheid te maken tussen een voedingsmiddel en een voedingsproduct. Aandacht gaat naar compleet nieuwe inzichten en aspecten in de voeding.

 

Fytonutriënten en genezend voedsel

Vele jaren was ik werkzaam als voedingstherapeut en geniet internationale bekendheid. Daarom leid ik deze heel bijzondere workshop. Fytonutriënten zijn stoffen met een genezende werking, niet alleen bij kanker, maar bij vele andere ziekten. Je maakt kennis met compleet nieuwe inzichten over de genezende kracht van talrijke voedingsmiddelen en hun directe toepassingen.

 

Darmproblemen genezen door voedselcombinaties

Ontzettend veel mensen hebben last van een slechte vertering wat zich uit in darmproblemen. Darmkanker neemt sterk toe. Christina Bringmans toont aan hoe door het toepassen van goede voedselcombinaties het verteringsstelsel zichzelf geneest en weer optimaal functioneert. Een workshop met praktische tips.

 

Burn-out, depressie en lusteloosheid

Ontzettend veel mensen kunnen het jachtige leven niet meer aan en lijden aan burn-out, depressie en lusteloosheid. Karine Coomans toont aan hoe we langs natuurlijke weg deze problemen kunnen overwinnen en onze fysieke en psychische weerstand kunnen versterken. Een eigentijds onderwerp met bruikbare tips.      

 

Alzheimer en andere vormen van dementie

Onderzoekers gaan er vanuit dat Alzheimer en andere vormen van dementie in de nabije toekomst doodsoorzaak n° 1 gaan worden. Dat is angstaanjagend. Mirjam Hofman gaat samen met je op zoek naar het antwoord waarom zoveel mensen aan dementie lijden. Sommige onderzoekers leggen een verband met het massaal gebruik van toegevoegde suikers, maar er zijn ook andere oorzaken. Kruiden en natuurlijke middelen werken effectief.

 

Haal meer uit jezelf en ontdek je persoonlijkheid

Persoonlijkheidsanalyse is de grote specialiteit van de Europese Academie. Anja Van Twembeke gaat in op de geboorte van onze persoonlijkheid. Het temperament is genetisch bepaald, maar er zijn nog ontzettend veel invloeden die aan de basis liggen van positieve of negatieve kwaliteiten en dat begint al tijdens de zwangerschap. Opvoeding, maar ook een goede aanpak kan de stressbestendigheid en de emotieregulatie versterken.

 

Natuurgeneeskundige adviezen

Als natuurgeneeskundige heeft Marilène Dols een rijke ervaring met eenvoudige en doeltreffende remedies die in ieder gezin succesvol kunnen worden toegepast. Volgens het Ministerie van Volksgezondheid grijpen de mensen te snel naar medicijnen terwijl er zoveel eenvoudige en risicovrije middelen, remedies en behandelingen zijn.

 

Apitherapie of de genezende kracht van bijenproducten

Mirjam Hofman is niet alleen Gezondheidstherapeut, maar ook imker. Over bijen weet ze veel, maar over de genezende kracht van bijenproducten weet ze alles. Apitherapie is haar specialiteit. Zij heeft een rijke ervaring met het inhaleren van de lucht uit de bijenkorf bij het behandelen van astma en andere ademhalingsproblemen. Een zeer leerrijke workshop.

 

Inschrijving

Slechts 15 euro voor een mooie belevingsdag . Voor meer informatie, surf even naar www.europesecademie.be. E-mail: europeseacademie@skynet.be

10:33 Gepost door Jan Dries in Gezondheid, Natuurgeneeskunde | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.